Kas voor Centrum Beroepsopleidingen

Home / Kas voor Centrum Beroepsopleidingen

Twee november 2020 is cursus Landbouw Productie  Beheer met 19 jongeren aan  het Centrum voor Beroepsopleidingen te Ponta Verde gestart. Door gebrek aan financiële middelen als gevolg van de coronacrisis is er een acuut probleem ontstaan.

De overheid kan de door haar toegezegde €6460,-  voor de bouw van een kas (test en leerlaboratorium)  niet waar maken. Het geld is gebruikt voor voedselpakketten voor de lokale bevolking tijdens de corona-pandemie.

In de te bouwen KAS van 608 m2, ingericht met een druppel-irrigatie-systeem, leren de jongeren de modernste technieken en het hele jaar door groente te verbouwen met gebruik van weinig water. Dat is na drie jaar droogte een grote vooruitgang.

De cursisten van de opleidingen elektra-, installatie- en metaaltechniek zullen voor een deel de werkzaamheden als leerproject uitvoeren.  Dit scheelt aanzienlijk in de kosten.

De grond, 1000 m2 naast de school, is door een lid van het bestuur van onze partner-organisatie Agua para Viver ter plekke beschikbaar gesteld.

Wilt u ons helpen de KAS te bouwen en de opleiding van jongeren tot een succes te maken? U kunt dat doen door een bijdrage over te maken op NL 11 INGB 0005 9140 09 ten namen van Stichting Water voor Leven of direct over te maken door te klikken op onderstaande button.

Als u uw mailadres stuurt naar seretaris@watervoorleven.nl kunnen wij u op de hoogte gehouden van de vorderingen van deze actie via de nieuwsbrief.

 

Click here to change this text