Beloningsbeleid

De Stichting Water voor Leven heeft op 7 februari 2011 de A.N.B.I.-status verkregen. De regels voor het declareren van kosten, die vrijwilligers maken voor de Stichting zijn vastgelegd in de bestuursvergadering van Stichting Water voor Leven op 23 maart 2011.

  • Vrijwilligers, die actief zijn voor Stichting Water voor Leven, kunnen de kosten, die ze in Nederland maken, declareren. Dit betreft in principe alleen reis-, kantoor-, telefoon- en internetkosten.
  • Bestuursleden van Stichting Water voor Leven kunnen ook de reiskosten naar Kaapverdië en terug naar Nederland declareren, mits de reis in dienst staat van realisatie van projecten van deze Stichting.
  • Het bestuurslid met de taak contactpersoon met de partner-organisatie Agua para Viver krijgt per werkbezoek naar Kaapverdië een tegemoetkoming van maximaal vijfhonderd euro als tegemoetkoming voor de onkosten op Kaapverdië, met een maximum van drie werkbezoeken per jaar.
  • Gemaakte kosten, die niet worden gedeclareerd, zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting.
  • Vrijwilligers van Stichting Water voor Leven kunnen geen aanspraak maken op een belastingvrije jaarlijkse vergoeding (tot maximaal € 1.500,-), zodat ze deze ook niet kunnen aftrekken van de belasting (voor het geval ze van deze vergoeding zouden afzien).
To top