Corona-actie

Maar liefst 632 voedselpakketten inclusief zeep konden worden verspreid onder de bevolking van Fogo, dankzij de hulp van vele donateurs uit Nederland in samenwerking met Stichting Wilde Ganzen. Een voedselpakket bestond uit basisproducten voor vijf weken voor een gezin bestaand uit 4 personen. In een pakket zat o.a. rijst, peulvruchten, suiker, bloem, spaghetti, rijst, biscuits, slaolie en zeep.

De opbrengst van de actie was €27.839,75. Door de donateurs en enkele fondsen is €16.839,75 bijeengebracht. Stichting Wilde Ganzen heeft €11.000,-  bijgedragen.

De bevolking was onder de indruk van het feit dat er in Nederland zoveel mensen  aan hun hadden gedacht. Door de levensmiddelen in zes lokale winkels, verspreid over het eiland, aan te schaffen, werden deze winkels indirect ook gesteund. Deze bedrijven zijn van vitaal belang voor de bewoners. Het transport werd door de winkeliers zelf verzorgd samen met één van onze bestuursleden ter plekke.

De pakketten zijn verdeeld onder de allerarmsten van het eiland Fogo. De gemeentelijke overheid heeft een overzicht in drie categorieën van de mensen, die onder het bestaansminimum moeten leven. Stichting Water voor Leven heeft de mensen, die in de laagste categorie zaten, een voedselpakket beschikbaar kunnen stellen.

De avond voor de verspreiding van de pakketten werd de actie al aangekondigd op het journaal. De volgende morgen kwamen de mensen al lopend uit de bergen naar beneden om hun pakket op het op te halen. Wij danken iedereen, die aan het slagen van deze actie heeft bijgedragen.

Als u de mensen wilt helpen bij een opleiding of kleine projecten klik dan op de onderstaande knop. Help mee.

To top