Ondersteuning jongeren

Menig jongere, die financieel werd ondersteund, heeft zijn/haar lyceum met een diploma afgerond. We ondersteunen jaarlijks minimaal 10 of meer jongeren om hun opleiding aan het lycem af te maken.

Bijna 300 jongeren hebben een vakdiploma gehaald. De opleidingen die zijn of worden gevolgd zijn, elektro-, metaal- of installatietechniek, landbouwproductie, beheer en management en basis-koksvaardigheden.

Meer dan tien studenten hebben een universitaire studie afgerond. Dit alles is mogelijk geweest door de steun van onze donateurs. Deze ondersteuning betekent veel voor de jongere, zoals u kunt lezen in onderstaand citaat:

“Stichting Water voor Leven betekent voor mij Familie, omdat ik alles aan deze Stichting te danken heb. Water voor Leven helpt en verbetert de levensomstandigheden van vele mensen en gemeenschappen in Kaapverdië”,  aldus de afgestudeerde Rilda. Zij is na haar studie werkzaam als opbouwwerker bij de gemeente Mosteiros op het eiland Fogo. Een tweede afgestudeerde student is Adeleuse. Zij is na haar afstuderen aangesteld als wethouder in de gemeente Cova Figuiera. Een derde afgestudeerde Euric doet promotie-onderzoek met als doel “verbetering van het onderwijs” in Kaapverdië. Een vierde cursist is een eigen bedrijf begonnen voor het maken van doodskisten.

De Stichting richt zich voornamelijk op het ondersteunen van jongeren gedurende hun opleiding of kleine educatieve projecten.

Wilt u ons helpen om kleine projecten te realiseren of jongeren te ondersteunen? U kunt dat doen door een bijdrage over te maken op NL 11 INGB 0005 9140 09 ten namen van Stichting Water voor Leven of door te klikken op onderstaande button.

To top