Ondersteuning jongeren

Home / Resultaten / Ondersteuning jongeren

Tot 2018 hebben in totaal elf jongeren, die financieel werden ondersteund, hun lyceum met een diploma afgerond. Ongeveer 200 jongeren hebben een vakdiploma gehaald en twee studenten hebben een universitaire studie afgerond. In het schooljaar 2018-2019 volgen acht  jongeren een opleiding aan het lyceum en elf jongeren studeren aan de universiteit met steun van onze donateurs. De ondersteuning betekent veel voor de jongere, zoals u kunt lezen in onderstaand citaat:

“Stichting Water voor Leven betekent voor mij Familie, omdat ik alles aan deze Stichting te danken heb. Water voor Leven helpt en verbetert de levensomstandigheden van vele mensen en gemeenschappen in Kaap Verdiè”,  aldus de afgestudeerde Rilda. Zij is na haar studie werkzaam als opbouwwerker bij de gemeente Mosteiros op het eiland Fogo. De tweede afgestudeerde student is Adeleuse. Zij is na haar afstuderen aangesteld als wethouder in de gemeente Cova Figuiera. Rilda en Adeleuse zijn de eerste studenten, die met financiële ondersteuning vanaf het lyceum en daarna de universiteit hun studie hebben afgerond. Voor een uitgebreider verhaal kunt u klikken op Verhaal van Rilda.

De Stichting gaat zich meer richten op het ondersteunen van jongeren gedurende hun opleiding. Meer informatie hierover kunt u vinden in het 2018-2023 beleidsplan Water voor Leven.

Wilt u een jongere ondersteunen ga dan naar de site Sponsor een Jongere