Diverse projecten

Home / Resultaten / Diverse projecten
  •  Vanaf de jaren tachtig ontvangen ouderen, die het goed kunnen gebruiken, twee maal per jaar een levensmiddelenpakket. Soms vergoeden we medicijnen en de kosten van een dokters- of tandartsbezoek. Stichting Liduina (verbonden aan Huize Frankeland) ondersteunt ons al jaren om dit project te realiseren.
  • Eind  jaren tachtig is een naaischool gebouwd. Twintig vrouwen kregen daar les en er werd gezondheidsvoorlichting gegeven. De naaicursussen worden nu gegeven in het gemeenschapshuis. Er zijn tien tweedehands elektrische naaimachines aangeschaft.
  • In de naaischool overdag is een kindercrèche gestart en heeft nu een nieuw ruimer onderkomen in het gemeenschapshuis.
  • Gedurende een werkbezoek in 2001 ontmoetten wij een meisje van 15 jaar met een baby van drie maanden. Zij woonde in een hutje van plastic en takken. De omwonenden, gaven haar iedere dag te eten en te drinken. Eén van de buurtbewoners vroeg Water voor Leven om hulp. Na een oproep aan donateurs hadden wij voldoende geld om een huisje voor moeder en kind te bouwen.
  • In 2006 werd opnieuw een beroep gedaan op de Stichting. Drie kinderen in de leeftijd van 4,10 en twaalf jaar hadden hun moeder verloren en woonden nu bij hun grootouders hoog in de bergen, waardoor de kinderen niet meer naar school konden. Er is dankzij de donateurs een huis aan de weg gebouwd, waardoor de kinderen weer naar school konden.
  • In 2012 werden wij door een kloosterlinge voorgesteld aan een 28 jarige jongeman, die bij een ongeluk een dwarslaesie had opgelopen. Stichting Water voor Leven heeft hem na een actie een scootmobiel naar Fogo gestuurd. “Mijn leven is totaal veranderd” was zijn reactie.