Sponsor een Jongere

Home / Sponsor een Jongere

Schoolgeld in Kaapverdië is voor veel ouders niet op te brengen. Verder leren na de basisschool is dan niet mogelijk. U kunt een jongere ondersteunen

  • Voor 27 euro per maand om gedurende 6 jaar het lyceum te kunnen volgen. Dit is bestemd voor schoolmateriaal, rugzak, vervoer en uniform.
  • Voor 42 euro per maand gedurende één of twee jaar om een beroepsopleiding te volgen.
  • In de nieuwsbrieven onderaan de Home-site vindt u actuele informatie

Lyceum

Via signalen van sleutelfiguren stelt het bestuur een lijst van jongeren op, die in aanmerking komen voor ondersteuning. Na een gesprek met het kind en de ouders wordt een overeenkomst gesloten tussen de jongere en de Stichting Water voor Leven, waarbij wordt toegezegd dat zij garant staat voor het geld, dat nodig is voor het volgen van de opleiding aan het lyceum. De cursisten aan het centrum voor beroepsopleidingen worden via aanvragen van de school geselecteerd.

Twee maal per jaar is er contact met de leerling/cursist. De school stuurt halverwege en aan het eind van het schooljaar de resultaten. Wij worden door zowel de het centrum voor beroepsopleidingen als het lyceum op de hoogte gehouden van de resultaten en geven dat door aan de donateurs. Wilt u meer weten over het schoolsysteem in Kaapverdië  Klik dan hier. Wilt u een jongere ondersteunen klik dan op onderstaande button.